گزارشی از جلسه بررسی حضور یکساله آقای حسین رحیمی در شورای شهر
12شهریور ماه، روزی که دقیقاً یک سال از آغاز به کار شورای چهارم میگذرد؛ به همین مناسبت و به همت مؤسسهی والفجر، نشستی با شرکت جناب آقای حسین رحیمی عضو محترم شورای اسلامی شهر خمینیشهر در مسجد جامع امام خمینی(ره) برگزار شد و به نقد و بررسی حضور یکسالهی ایشان در شورا و پاسخ به سؤالات حضار پرداخته شد. خاطر نشان می سازد در این جلسه برخی از مطالبات مردمی محله ی اندآن مورد بررسی قرار گرفته است و موضوع جلسه نیز در همین راستا بوده است.
جناب آقای رحیمی در ابتدا سخنانی ایراد نمودند. وی به سختی کار در خمینیشهر و شهرداری اشاره کرد و گفت که در خمینیشهر، تراکم جمعیت زیاد و مساحت کم و درآمد ناچیز و وجود مشکلات متعدد و مطالبات فراوان، کار را بر شهرداری سخت کرده است. ایشان از کاهش شدید اعتبارات دولتی برای شهرداریها انتقاد کرد و گفت که طبق مصوبهی مجلس از دهه 60 ، شهرداریها خودگردان شدهاند و اکثر درآمد شهرداری از مردم تأمین میشود. وی به تخصیص مبلغ یازده میلیارد تومان توسط دولت برای شهرداری خمینیشهر جهت رفع عوارض آلایندگی پالایشگاه و نیروگاه اشاره و اضافه کرد که از این مبلغ حتی یک ریال هم به شهرداری خمینیشهر پرداخت نشد بدین بهانه که این این واحدهای صنعتی مجهز به فیلتر شدهاند و آلایندگی ندارند و دیگر نیازی به پرداخت عوارض نیست!!!!
آقای رحیمی با اشاره به وجود دانشگاه صنعتی اصفهان در اراضی خمینیشهر گفت: این دانشگاه به علت عوارض ساخت و سازهای خود بیش از 60 میلیارد تومان به شهرداری خمینیشهر بدهکار است که تاکنون پرداخت نشده است.
وی با اشاره به افزایش هزینههای دریافتی توسط شهرداری و بیمه و سازمان نظام مهندسی از مردم گفت که تلاشهای زیادی در راستای کاهش وجوه دریافتی از مردم شده است و البته درآمد شهرداری هم به حداقل رسیده است.
عضو شورای اسلامی شهر گفت: شهرداری برای ادارهی شهر فعالیت شبانه روزی دارد و با وجود تمامی مشکلات، خدمات قابل توجهی را نیز ارائه داده است و عزم جدی برای خدمت به مردم دارد. وی از مردم درخواست کرد که شهرداری را از خود بدانند و به آن اعتماد داشته باشند.
آقای رحیمی با اشاره به اصلاح قانون 101 شهرداری در مجلس، تأکید کرد که مردم در خرید و فروشها و معاملات و تنظیم قولنامهها نهایت دقت را بنمایند تا در خصوص عوارض تفکیک به مشکل برخورد نکنند و بهتر است که در این خصوص با مشورت قبلی با شهرداری اقدام کنند.
این عضو شورای شهر در ادامه به تعدادی از سؤلات حضار پاسخ دادند که به طور اختصار نقل میشود:
• جناب آقای رحیمی؛ برخی میگویند که جنابعالی را قبل از رأی آوردن بیشتر میدیدند ولی پس از انتخابات مانند بعضی از مسئولین کمپیدا شدهاید، علت چیست؟ و اصولاً مردم چگونه میتوانند برای مطالبات خود به شما دسترسی داشته باشند؟
بنده این انتقاد را میپذیرم. البته پس از ورود به شورا با انبوهی از کارها مواجه شدم که حقیقتاً وقت آزادی برای بنده باقی نمیگذارد . با این حال در این خصوص از مردم عزیز عذرخواهی میکنم. جهت مراجعات علاوه بر ساعات حضور بنده در شهرداری و پاسخگویی به مردم، درب خانهی من نیز گاها" تا ساعت یک بامداد به روی مردم باز است و آمادهی پاسخگویی میباشم، تلفن همراه من نیز همیشه روشن است.
• جنابعالی در ابتدا فرمودید که درآمد شهرداریها فقط از مردم تأمین میشود و البته به این نکته نیز اشاره کردید که درآمد شهر شاهین شهر چند برابر خمینیشهر است، علت این امر چیست؟ با وجود اینکه شاهینشهر هم از نظر مساحت و هم از نظر جمعیت از خمینیشهر کمتر است.
بر اساس قانون شهرداری میتواند از کارخانجات صنعتی که در محدودهی شهر خود قرار دارند عوارض دریافت کند. شهرداری شاهینشهر از محل صدها واحد صنعتی و کارگاهی اطراف خود و بهویژه پالایشگاه و نیروگاه درآمد قابل توجهی دارد علاوه بر آن یک دهم مشکلات خمینی شهر از جمله بافت فرسوده شهری را هم ندارد.
• شما در ابتدا همهی تقصیر را گردن دولت انداخته و گفتید که چون دولت کمکی به شهرداری نمیکند، نمی توان خدمات قابل توجهی ارائه داد، پس شورا در این زمینه چه میکند؟ آیا راهکاری برای رفع این مشکل اندیشیده شده است؟
البته دولت هم بر اساس قانون تعیین تکلیف میکند. منتها در این دو سه سال اخیر کمکهای دولت کاهش یافت و همان مقدار کمک اندک از طرف دولت هم که در زمینهی آلایندگی و حمل و نقل پرداخت میشد لغو شد. در مورد دانشگاه صنعتی اصفهان هم ارکان دولت و مجلس تصمیمگیری میکنند و تنها کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که از طریق کمیسیون ماده 77 پیگیری کنیم که پیگیریهای متعددی هم در این زمینه انجام شده است. در خصوص تأمین درآمد هم تلاشهای قابل توجهی توسط شهردار محترم و اعضای شورای اسلامی شهر انجام شده یا در حال انجام است و در خصوص مطالبات دولتی نیز ما دنبال احقاق حقوق شهر هستیم و به هر حال امیدوار هستیم که طلب خود را بویژه از دانشگاه صنعتی دریافت کنیم حتی از طریق پیگیری حقوقی از مراجع قضایی.
• برخی از مردم محل بر این عقیدهاند که در خدمات شهری، محلهی اندآن مورد ظلم واقع شده است و بیشتر به محلهای دیگر رسیدگی میشود؛ چرا؟
اینکه به محله ی اندآن رسیدگی نمیشود را مردم دیگر محلها نیز میگویند و ما در هر نقطه از شهر رفتیم همین ایراد را میگیرند، به طور کلی خمینیشهر دچار عقب ماندگی است و ما در شهرمان منطقهی برخوردار نداریم بلکه منطقهی محروم و محرومتر داریم. به همین علت هم کار در خمینیشهر سخت است.
• چرا در محلهی اندآن هیچ فضای سبزی نیست؟ با توجه به اینکه یکی از شعارهای انتخاباتی جنابعالی احداث پارک در محل بودهاست، آیا این شعار در زمان مسئولیت شما در شورا محقق خواهد شد؟
در شورای قبلی طرح جامعی تصویب شده بود که در آن نقاطی در شهر و ازجمله محلهی اندآن به عنوان فضای سبز و پارک در نظر گرفته شده بود منتها بعضاً قابلیت پارک شدن نداشت مانند قبرستان باجی در محلهی اندآن. ما به محض ورود به شورا طرح جامع جدید شهر را تصویب نموده و به وزارت کشور ارسال کردیم. در این طرح دو نقطه در محله ی اندآن نیز به عنوان پارک در نظر گرفته شده است. علیرغم پیگیریهای فراوان این طرح هنوز ابلاغ نشده است چرا که شهرداری براساس این طرح میتواند اقدام کند. ما به محض ابلاغ این طرح، کار را به صورت عملیاتی آغاز خواهیم کرد.
لازم به ذکر است که با وجود عدم ابلاغ طرح جامع از سوی وزارت کشور، در طرحهای امسال شهرداری و بر اساس درآمد شهرداری، آزادسازی چهار خیابان در اولویت قرار گرفته است، خیابانهای شهید صدوقی، 17شهریور، مرکزی و خیابان شهیدان موسوی.
• برخی کوچههای محل همچنان خاکی است، مانند برخی کوچههای خیابان شهید فهمیده و کوچههای پشت مسجد حضرت حجت(عج) و حتی کوچههایی که برای آب و فاضلاب و گاز حفر کرده اند. با توجه به نزدیک شدن فصل سرما و بارندگی، آیا برنامهای برای آسفالت این معابر دارید؟
راجع به آسفالت کوچهها از شهردار محترم قول گرفتهایم که تا پایان امسال بحث لکهگیری در شهر انجام و تکمیل شود و در حال حاضر توسط شهرداریهای مناطق در حال انجام است. در منطقهی یک که بزرگترین منطقهی شهرداری است، تاکنون تنها30 درصد لکهگیری انجام شده است که قسمتی از محله اندآن را نیز شامل شده و مابقی مانده است.
• سایر فعالیتهای انجام شده و طرحها و برنامهها؟
• اقدام در راستای اصلاح نقطه کور ترافیکی انتهای خیابان مدرس و تخریب منزل مسکونی واقع در ابتدای کوچهی خورشید تا چند روز آینده و انشاءاله در آینده احداث میدان بزرگ در انتهای خیابان مدرس
• پیگیریهای متعدد جهت آزادسازی روبروی خانهی مجیر و احداث پارکینگ خیابان مدرس
• پیگیری ایجاد خط اتوبوسرانی در خیابان شهید فهمیده
• پیگیری روشنایی خیابان شهید فهمیده و قول مساعد نمایندهی محترم در این رابطه
• تخریب خانههای مخروبهای که موجب سلب آسایش از مجاوران آن شده است که در دو سه نقطه تخریب شده و مابقی در حال پیگیری است
• نامگذاری کوچهها و معابر خیابان شهید فهمیده
• پیگیری احیاء جویهای آب و تخریب پلهای غیر اصولی بر روی جویها
• آذینبندی خبابانهای شهر و از جمله خیابان مدرس
• پیگیری قطعی برق قسمتی از شهر و ازجمله بخشی از خیابان شهید فهمیده و خیابان مدرس
• حل شدن بخشی از مشکل کمبود فشار آب در خیابان شهید فهمیده و پیگیری رفع این مشکل در مابقی این خیابان و به طور کلی رفع مشکل کمبود فشار آب
• تلاش در جهت آزادسازی ادامه خیابان شهیدان موسوی
آقای رحیمی در پایان نیز به برخی نکات اشاره کردند:
• مسدودشدن تقاطع خیابان شهید فهمیده ربطی به بنده و شورا ندارد. پلیس راهنمایی و رانندگی پس از تشخیص نقطهای به عنوان نقطهی حادثهخیز، آن را به شورای ترافیک شهرستان اعلام می نماید و پس از تصویب آن در شورای ترافیک، شهرداری موظف به اجرای آن است.
• از مردم عزیز خواهش می کنم که شهرداری را در اجرای طرح های عمرانی و خدمات شهری از جمله نظافت عمومی شهر یاری نموده و همه خود را در برابر حفظ زیبایی محل زندگی خود و فرزندانمان مسئول بدانیم که البته همین گونه است. همچنین تا پایان سال 1393 عوارض املاک خود را پرداخت کنندو در خصوص احیاء بافت فرسوده و تعریض خیابان ها و کوچه ها و معابر با شهرداری همکاری نمایند تا شامل تخفیفات ویژهی شهرداری شوند.
• ما از افزایش قیمتهای زمینها و املاک اندآن انتقاد داریم و تلاشهایی نیز در راستای کاهش قیمتها انجام شده است که تا حدودی موفق شدهایم. از مردم میخواهیم که اجازه ندهند قیمتها به این شکل بالا رود.
• در پایان نیز از همهی مردم شهر بهویژه مردم محله ی اندآن و همچنین حضار جلسه تشکر و قدردانی نمودند.
باید آقای علی اکبر کمالی و خانم کاظمی هم رای می آوردند که اگه آقای رحیمی جلسه را ترک کردند یکی باشه که از آبروی محل دفاع کنه!!!